Opdrachtgevers in NL

NUON, ABN-AMRO, ASR, AEGON, ABP, CVZ, REAAL, SNS, RABO, ING, KPN, VODAFONE, VGZ, CBS, BELASTINGDIENST, JUSTITIE, DEFENSIE, VWZ, UNIVE, UVIT, ENECO, CJIB , FORTIS, TNT, POSTNL, AHOLD, SCHUITEMA, POLTEQ, CAPGEMINI, WILSON, RBS, KLM en vele anderen.

U vindt hier een samenvatting van mijn CV. Referenties genoeg, die ik in een gesprek natuurlijk graag met u deel. 

Heden (i.i.g. juni '14): HP-ALM implementatieconsultant bij de Belastingdienst

Met raad en daad terzijde staan van 8 bedrijfsonderdelen bij de implementatie van testmanagement tooling en testautomatisering van HP (ALM).

De Belastingdienst is enkele jaren geleden gestart met het programma Verbeterde Test Aanpak. Als onderdeel van dit programma is het testmanagement tool HP-ALM gekozen als ondersteunend test tool. De implementatie-ondersteuning houdt in dat de testers, testcoördinatoren en testmanagers worden opgeleid, ondersteunend materiaal wordt ontwikkeld, nieuwe sjablonen worden opgesteld, oude sjablonen moeten worden overgezet, testgevallen moeten worden gemigreerd en projectteams worden begeleid tijdens hun testproces en testautomatisering.

9/2012-11/2012: TPI assessor ketenbreed assessment bij de Belastingdienst

Uitvoeren ketenbreed TPI assessment over twee voortbrengingsketens, als onderdeel van een groot TPI assessment over 8 voortbrengingsketens.

Het grote TPI assessment bij de Belastingdienst is bedoeld om te meten wat het effect van het VTA verbeterprogramma tot dusver is, en om te bepalen waar en hoe verdere verbeteringen gewenst zijn. Het assessment wordt uitgevoerd door Polteq testservices, ik ben een van de 8 TPI assessoren.

4/2010-7/2012: Programma manager & lijnmanager ING Centre of Excellence Testing Services

Via het CoETS levert ING testdiensten aan de OPS&IT bedrijfsonderdelen.

Lid MT, en als lijnmanager Development verantwoordelijk voor o.a. het opzetten van testservices in Data masking, Testmanagement, TPI, Ketentesten, Security testen, Performance testen en testautomatisering.

6/2005-4/2010: Senior Testmanager, Senior Testconsultant Sogeti Nederland

Sogeti, grote testdienstverlener met veel specialisaties.

Senior testconsultant, testmanager en consultant Test Offshoring/ Outsourcing. Oprichter van de expertisegroep Ketentesten. Internationaal consultant, spreker, docent. Schrijver van het TMapNEXT boek "Ketentesten volgens TMapNEXT".

 8/2008-4/2010: specialist integratieproblematiek, ketentesten en systeemintegraties

Samen met Rob Baarda twee jaar research uitgevoerd naar de oorzaken achter het mislukken van ketenintegraties en de oorzaken achter grote verstoringen die in het nieuws kwamen. Dit heeft geleid tot een nieuwe testmethode "Ketentesten volgens TMapNEXT" en heeft mij veel inzicht en kennis gegeven in de oorzaken en oplossingen van complexe integratieproblematiek.

1/1994-5/2005: Development manager Retail Vision

Postale automatiseerder met eigen hard- en software ontwikkeling. Van kleine speler tot key player in een niche markt die wereldwijd klanten heeft.

Vanaf de start van de onderneming tot aan het moment dat de onderneming werd verkocht, ben ik als development manager en testmanager betrokken geweest bij de ontwikkeling en kwaliteit van de producten. In deze opdracht ontwikkelde ik de eerste volledig geautomatiseerde data-driven regressietest obv productiehandelingen aan de balies.